Om stärkelse o jod

JOD

Vi kokte vatten ca. 5-10 min.
Och på ca.90 gradder.
Når vi fylte varmt vann i en mindre kopp da hadde vi oppi jod.
Vatten var fort svart om 2-5 sekunder.Och når vi har rista på koppen da var vennet mörkeblå.
Det var spenande eksperement. Jag trodde ikke at det sku bli mörkeblå.Och når det var mörkeblå farge da vistes det at det var en stärkelse o jod!!!

Jeg hadde en expereent om stärkelse o jöd.
Jeg  tok en kopp, potet, makaroni, og eple og kokt vann.
Jeg fulte vann oppi en mindtre kopp og oppi kopp hadde jeg en bitt potet og jöd.Når jag hadde potet oppi varmt vann da var vannet mörkeblå.
Når jeg hadde noen stökker  makaroni da var også vannet brun men når jag hadde oppi en bitt eple da var vannet ikke svart och när hade oppi mandelmassa  da var vannet  inte svart eller mörkeblå.

Potatis- vannet var mörkeblå
Eple- vannet var vit
Makaroni- vannet var mörkebrun
Mandelmassa- vannet var mörkeblå nesten ligna på svart

Jag fikk vite mer  om stärkelse ö jod!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0